Naujos statybos projektas, demonstruojantis VELUX stogo langus – mansarda Insbruke
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Architektai: „he und du“; nuotraukos: Davidas Schreyeris

Namas stovi saugomoje zonoje, jo sienos apibrėžia aikštelės ribas.

Greta naujos palėpės „he und du“ atnaujino įėjimą ir dalį pirmo aukšto.

Naujasis stogas vis dėlto yra kitokios formos; konsolė virš siauros gatvelės kabo virš seno, dekoratyvinio medinio atramos elemento.

Palėpėje įrengtas didelis mansardinis langas, įėjimas į nedidelę terasą ant stogo, taip pat gausybė įvairių dydžių VELUX langų.

Įėjimas į butą yra paskutiniame pastato aukšte; į gyvenamąją erdvę patenkama šviesiais laiptais, kurie tęsiasi iki pat stogo.

Atvira erdvė – matoma nuo vienos pastato pusės iki kitos – yra padalinta į dienos ir nakties dalis.

Kiekvienas miegamasis turi didelį stogo langą, praskaidrinantį erdvę. Angos, kai buvo įmanoma, įrengtos kambarių kampuose.

Naujos statybos projektas, demonstruojantis VELUX stogo langus – mansarda Insbruke
Architektai: „he und du“; nuotraukos: Davidas Schreyeris

Elias Walchas

„he und du“, Insbrukas, architektas

Čia tikrai turime pakankamai stogo langų – įskaitant ir vieną lodžijoje. Mes išdėstėme juos išilgai sienų, kad atspindėtų dar daugiau dienos šviesos, zonose, kur reikėjo padidinti kambario aukštį, ir ten, kur norėjome tiesioginės saulės šviesos ir vaizdo į žvaigždes ir debesis

Architektai: „he und du“; nuotraukos: Davidas Schreyeris

Tokia padėtis pagerina dienos šviesos kokybę dėl baltų sienų paviršių atspindėjimo.

Kitais atvejais vieta buvo pasirinkta norint padidinti erdvę apačioje arba leisti pažvelgti į žvaigždes iš lovos poros kambaryje.

Vaikų kambariuose įrengtos žaismingos ir praktiškos įmontuotos lovos ir lentynos, suteikiančios daug vietos žaisti mažiesiems gyventojams.

Grafika

Architektai: „he und du“; nuotraukos: Davidas Schreyeris

Dienos zonoje erdvę struktūrizuoja trys vamzdžiai, ateinantys iš apačios, ir židinys.

Kairėje, žiūrint į lodžijos pusę, po ilgu miegamojo langu yra virtuvės širdis: didelis, medinis stalas, sujungtas su virykle.

Novatoriška, bet paprasta idėja, kad viryklės aukštį galima reguliuoti taip, kad atitiktų stalą, leidžia šventines vakarienes didelėje kompanijoje.

Šiame projekte naudoti VELUX gaminiai
VELUX nuotolinio valdymo stogo langas GGU
Išsami informacija apie gaminį

Išsami informacija apie projektą

Projektas: palėpės atnaujinimas
Vieta: Insbrukas, Austrija
Architektai: „he und du“, Insbrukas, Austrija
Metai:  2019 m.
Plotas:  138 kv. m
Nuotraukos: Davidas Schreyeris