{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
vietos planas
Architektas: Michaelas Nöbaueris

Šremso kaime, netoli purvo vonių, stovi medinis namas – jo kuklus gatvės fasadas, derantis prie kaimyninių namų, neatskleidžia už jo esančių sudėtingų pastato erdvių. Klientė, pagyvenusi ponia, ilgus metus gyvenusi užsienyje, grįžo į gimtąjį kaimą Austrijoje, pageidavo vietos, kur galėtų mėgautis pensijiniu laikotarpiu.

Norėdamas patenkinti klientės pageidavimą turėti nuožulnų stogą ir vis tiek aktyviai išnaudoti erdvę, esančią tiesiai po juo, Michaelas Nöbaueris sugalvojo sukurti galeriją antrame aukšte. Šiame dizaine yra daugiafunkcė erdvė klientės paveikslams demonstruoti, kuri tinkama naudoti kaip bibliotekos kampelis arba kaip laikina miegamojo zona svečiams. Funkcionali virtuvė yra paslėpta po laiptais, vedančiais į aukštesnį lygį. Kadangi šeimininkė neruošia maisto reguliariai, tačiau jai reikia pakankamai vietos vakarienėms su draugais, Michaelas Nöbaueris sugalvojo papildomą stalviršį, išslystantį iš po laiptų. Jis taip pat suprojektavo visus įmontuotus medinius suolus, lentynas ir spinteles, kruopščiai pasirinkdamas kiekvieną detalę.

Vienos šeimos namas Šremse su VELUX stogo langaisArchitektas: Michaelas Nöbaueris; nuotraukos: Patricia Weisskirchner

Michaelas Nöbaueris

Architektas

VELUX ne tik garantuoja geriausią gaminių kokybę, bet ir teikia įrankius, padedančius klientams suprasti stogo langų pranašumus. „Daylight Visualizer“ modeliavimas leidžia palyginti patalpos aplinką su stogo langu arba be jo ir pamatyti iš viršaus sklindančios šviesos grožį.

Architektas: Michaelas Nöbaueris; nuotraukos: Patricia Weisskirchner

Michaelas Nöbaueris dirbo su VELUX ankstesniuose projektuose ir puikiai žino šio bendradarbiavimo pranašumus. Jis dažnai klientams rodo netoliese esančius namus, kuriuos jis suprojektavo su stogo langais, atidarydamas ir uždarydamas užsklandas, kad pagrįstų savo nuomonę, jog dienos šviesa žymiai pagerina kambario atmosferą.

Norėdamas gauti tikslesnį projekto vaizdą planuodamas, jis naudoja VELUX pateiktus modeliavimo įrankius, nes įrodymas yra geresnis argumentas dialoge su klientais nei vien apsikeitimas nuomonėmis. Jis taip pat aptaria dienos šviesos pasiskirstymo diagramas su klientais, noriai naudojančiais technologijas: jie visada stebisi, kokie tamsūs vidutiniai kambariai.

Stogo langai užtikrina visišką privatumą ir suteikia kambariams nuolat besikeičiantį saulės žaismą. Šio namo viduje užsimiršta kaimyniniai pastatai ir didžiausias dėmesys skiriamas į mišką panašiam sodui.

Grafika

Architektas: Michaelas Nöbaueris; nuotraukos: Patricia Weisskirchner

Pastatas yra netoli gatvės, nuožulnaus sklypo viršuje. Platūs laiptai jungia namą su sodu ir taku, vedančiu tiesiai į purvo vonią. Visi esami medžiai išsaugoti. Pagarba gamtai yra Nöbauerio praktikos prekių ženklas: medžiai ir nuožulnus reljefas buvo ne tik palikti nepaliesti, bet ir statyboms naudojamos medžiagos atkeliavo iš apylinkių. Granito blokai, naudojami priekiniam kiemui ir virtuvės stalviršiui, atkeliavo iš netoliese esančio akmens karjero, o visus medinius elementus, įskaitant fasadui naudojamas maumedžio malksnas, parūpino vietiniai staliai, dirbantys su regiono mediena.

Šiame projekte naudoti VELUX gaminiai
VELUX stogo langas GGL
Išsami informacija apie gaminį
VELUX INTEGRA® stogo langas GGL
Išsami informacija apie gaminį

Išsami informacija apie projektą

Projektas: vienos šeimos namas
Vieta: Šremsas, Austrija 
Architektas: architektas, DI Michaelas Nöbaueris 
Metai: 2019 m.
Nuotraukos: Patrica Weisskirchner