Naujos statybos projektas, kuriame pristatomi VELUX stogo langai – nakvynė ir pusryčiai Oldingame
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Architektai: „Blee Halligan“, Londonas ir Britanijos Vest Indija

„Five Acre Barn“ yra viešbutis, įsikūręs Aldringhame, Leistone, Suffolke, dideliame žemės sklype, tarp medžių, tačiau visai šalia pagrindinio kelio.

Vietos pavadinimas puikiai apibūdina vietovę – po daugelio metų gyvenimo ir darbo Londone savininkai Bruce'as Badrockas ir Davidas Woodbine'as nusipirko seną svirną su penkiais akrais žemės, kad galėtų pradėti naują savo gyvenimo etapą kaime.

Jų pasirinkimas atiteko Suffolko apskričiai, vaizdingai, gyvybingai vietovei, kuri yra vos už dviejų valandų kelio automobiliu nuo Londono, populiari vieta savaitgalio iškyloms.

„Blee Halligan“, gana jauna, bet jau labai sėkminga ir apdovanota architektūros įmonė, seną būstą pavertė šiuolaikiniu ansambliu, susidedančiu iš naujo pastato, pakeičiančio nugriautą rytinį sparną, ir atnaujinto svirno.

Savininkai daug dirbo patys: išliejo betonines grindis, apstatė interjerą ir sodininkavo savo didžiuliame plote.

Svirnas tapo socialine erdve su didelėmis gyvenamosiomis ir valgomojo patalpomis, taip pat savininkų butu.

Naujame sparne yra šeši miegamieji, išdėstyti palei gerai apšviestą koridorių su nedideliais staliukais ir jaukiomis nišomis.

Naujos statybos projektas, kuriame pristatomi VELUX stogo langai – nakvynė ir pusryčiai Oldingame
Architektai: „Blee Halligan“, Londonas ir Britanijos Vest Indija; nuotraukos: Sarah Blee

Gregas Blee

„Blee Halligan“, Londonas ir Britanijos Vest Indija, architektas

Stogo langai leidžia optimalią kryžminę ventiliaciją, taip pat suteikia romantišką vaizdą virš medžių viršūnių, link dangaus, tiesiai iš lovos

Architektai: „Blee Halligan“, Londonas ir Britanijos Vest Indija; nuotraukos: Sarah Blee

Naujasis tūris yra sudėtinga dvišlaičio stogo temos variacija.

Nebrangi medienos karkaso konstrukcija, neapdorotų malksnų apdaila, šiek tiek žemesnė nei svirnas.

Jungtis tarp senosios ir naujosios dalies, kurią Gregas Blee pavadino „tiltu“ – priešingai nei pastatas – dėl tamsios spalvos ištirpsta aplinkoje.

Jis neišsiskiria kaip trečioji ansamblio dalis. Tie patys tamsiai pilkos spalvos langai naudojami ir naujame, ir senajame sparne. Medinės malksnos ant fasadų ir stogo pabrėžia šiuolaikišką ir skulptūrišką priestato išvaizdą.

Grafika

Architektai: „Blee Halligan“, Londonas ir Britanijos Vest Indija; nuotraukos: Sarah Blees

Kiekvieną vienetą sudaro dienos zona ir vonios kambarys pirmame aukšte bei lova jaukiame kampe po stogu, visa tai apšviečia dideli stogo langai. Be jų nebūtų buvę įmanoma sukurti tokio išplanavimo.

Kiekvienas kambarys yra skirtingas, visi jie dekoruoti su puikiu skoniu ir meile iki mažiausių detalių.

Balkono durys iš saulės spinduliuose besimaudančių kambarių, apšviestų nuo nuožulnių lubų, veda tiesiai į laukinį, kvapnų sodą.

VELUX langų panaudojimas leido sukurti ne tik optimalų natūralų kambario vėdinimą, bet ir praturtino interjerus iš skirtingų kampų sklindančia šviesa.

Šiame projekte naudoti VELUX gaminiai
VELUX INTEGRA® stogo langas GGU
Išsami informacija apie gaminį

Išsami informacija apie projektą

Projektas:  nakvynė ir pusryčiai, naujos statybos ir pertvarkymas
Vieta: Oldingamas, Didžioji Britanija
Architektai:  „Blee Halligan“, Londonas ir Britanijos Vest Indija
Metai:  2018 m.
Kaina: 500 000 svarų
Plotas: 400 kv. m
Nuotraukos: Sarah Blee